“Unaza e zjarrit” në qiell do të shfaqet me 21 qershor

Një eklips solar është ai që hëna kalon në mes të tokës dhe diellit, dhe eklipsi lunar është ai kur toka kalon në mes të diellit dhe hënës.

Një eklips solar mund të klasifikohet si total kur (hëna mbulon plotësisht diellin) dhe annual kur (hëna mbulon të gjitha dhe krijon një unazë të jashtme nga dielli).

Kjo “unazë e zjarrit” ndodh kur hëna është shumë larg tokës, apo toka është shumë afër diellit që hëna ta mbulojë atë, shkruan healthu life house.

Qershori dhe korriku janë sezona e eklipseve, dhe varësisht se ku ndodheni në botë, ndoshta keni mundësi të shikoni një nga tre eklipset që do të ndodhin nga java e ardhshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *