Debat i nxet në Asamblenë e Suharekës për pronat e gurthyesve të fshatit Studençan

Më i zëshëm në këtë drejtim ka qenë asambleisti i PDK-së, Rilind Krasniqi, i cili paraprakisht ka pyetur kolegët nëse operojnë mbi një fshat mbi 10 gurthyes ata banorë a kanë jetë të qetë, duke cituar tekstin e betimit të asambleistëve.

I drejtuar nga kryetari Muharremaj, Krasniqi e ka pyetur nëse do ta dërgonte fëmijën e tij të jetonte në atë pjesë.

Ai ka sqaruar se grupi i PDK-së nuk ka asgjë kundër bizneseve, por nuk kanë asgjë edhe kundër qytetarëve dhe banorëve. Gjithashtu ai tha se nëse i bëhen analizat banorëve të Studençanit është një prej fshatrave që më së shumti kanë probleme me mushkëri, dhe Studençani është në mesin e vendeve më të ndotura në Kosovë.

Ai gjithashtu ka shpalosur fotografi të shtëpive që janë afër gurthyesëve, duke treguar gjendjen e tyre. Ne sjemi për ta ndaluar veprimtarinë e bizneseve por jo në vendet ku rrezikohet shëndeti i qytetarëve, ka thënë Krasniqi ndër tjera.

Muharremaj i është përgjigjur Krasniqit duke treguar se ka qenë obligim me pru në asamble komunale dhe e kam proceduar për shkak që mos me bërë shkelje tek auditorët.

Këtij të fundit i është përgjigjur Jeton Rrakaqi duke shtuar se para se me procedu në asamble është mire që me i dëgju paraprakisht opinionet e banorëve dhe grupeve tjera.

Shekfet Kolegeci nga LDK ka treguar se si grup parlamentar jemi në të mire të qytetarëve dhe nuk kemi qenë në dijeni se ka kundërshtime nga ana e banorëve.

Xhevxhet Gashi ka thënë para se tu jepet licensa gurthyesëve së pari janë marr nënshkrimet e secilit banorë në ato pjesë, nënshkrime këto që Rilind Krasniqi i ka kërkuar për në asamblenë e ardhshme pasiqë janë bërë pazare politike.

Pas shumë debateve me 1 votë kundër dhe 2 abstenime kjo pikë është shtyrë për seancën e radhës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *